Etusivu Raamattu Artikkelit - ABC Haku

Ilmestyskirjan sinetit

Ilmestyskirjan ennusteet ovat alkaneet toteutua jo kauan sitten ja näyttäisi siltä, että olemme lähestymässä 4. sinetin avaamista. Maailma on taas levoton. Aina jossakin soditaan, islamin nousu sekä idän ja lännen suhteiden huonontuminen ei hyvää ennusta. Henry Kissinger on sanonut: Jos et kuule sotarumpujen soivan, sinun täytyy olla kuuro.   If You Can't Hear the Drums of War You Must Be Deaf.

Kristikunta on ollut petoksen ja eksytyksen kohteena koko olemassaolonsa ajan. Jo Paavali totesi 1950 vuotta sitten: Minä tiedän, että minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä...  Apt.20:29-30.

Kristikunnassa vallalla olevat opetukset, jotka liittyvät lopunaikaan, Danielin ja Ilmestyskirjan tapahtumiin, eivät ota huomioon historiallisia tosiseikkoja viimeisen 2000 vuoden ajalta. Monet selittävät näiden asioiden tapahtuvan vasta juuri ennen (3-7 vuotta) Jeesuksen paluuta maan päälle. Tästä on seurannut aivan väärä lopunajan tapahtumien odotus kristittyjen keskuudessa. Vaikuttaa vahvasti siltä, että kristikunta on aliarvioinut Saatanan. Hän on ovelin luoduista olennoista, petoksen mestari ja valheen isä, jonka vaikutuksesta maailmassa on paljon valheapostoleja, vääriä opetuksia ja ennustuksia, joiden tarkoituksena on saada kristittyjen huomio pois siitä, mitä historiassa on oikeasti tapahtunut ja mitä nyt on tapahtumassa. Ei ihme, että Jeesus sanoi: Sentähden olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee  Matt.24:44; Luuk.12:40.

Jeesus sanoi myös: Mutta minkä minä teille sanon, sen minä sanon kaikille: valvokaa.  Mark.13:37.

  Entä ISLAM? Muun muassa nämä herrat, Walid Shoebat ja Steve Cioccolanti (false prophet) ovat kovasti "profetoineet" islamin osuutta lopun ajan tapahtumissa. Ennustetaan islamin pedon nousua, syyrialaisen antikristuksen Mahdin ilmestymistä, islamin hyökkäystä Israeliin, islamin pedonmerkkiä, jne. Vaikka nämä asiat erittäin todennäköisesti tapahtuvatkin, on niiden tarkoitus myös valmistaa kristikunta vastaanottamaan se sankari, joka sitten kukistaa tuon islamin. Tuo "sankari" on se peto ja antikristus, josta Raamattu puhuu. Tämä saa monet ihmiset eksymään.

Ilmestyskirjan neljään ensimmäiseen sinettiin liittyvät hevoset ja niiden selässä istuvat ratsastajat ovat symbolisia. Ne kuvaavat erilaisten vaiheiden käynnistymistä ja niiden sisältöä maailman tapahtumissa.

Ilmestyskirja 1:3: Autuas se, joka lukee, ja autuaat ne, jotka kuulevat tämän profetian sanat ja ottavat vaarin siitä, mitä siihen kirjoitettu on; sillä aika on lähellä!   Lue koko Ilmestyskirja eli Johanneksen Ilmestys; myös Ilmestyskirja - Aramea-Suomi

Seitsemän sinettiä, 7 pasuunaa ja 7 vihan maljaa

Ilm. 5. luku: Ja minä näin valtaistuimella-istuvan oikeassa kädessä kirjakäärön, sisältä ja päältä täyteen kirjoitetun, seitsemällä sinetillä suljetun.

Jeesus Kristus, Jumalan Poika, jalopeura Juudan sukukunnasta, Golgatan ristille ihmiskunnan syntien sovitukseksi uhrattu ja teurastettu Karitsa, kuningasten Kuningas ja herrojen Herra on arvollinen avaamaan kirjakäärön sinetit.

Kirjakäärö Jeesuksen kädessä sisältää Jumalan salaisuuden. Jotta sen sisältö voitaisiin paljastaa, on sen seitsemän sinettiä avattava. Jeesus avaa ne yksitellen ja jokainen niistä käynnistää uuden lopunajan tapahtumasarjan.


1Ensimmäinen sinetti – valkoinen hevonen

Ilm. 6:1-2:  Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi yhden niistä seitsemästä sinetistä, ja kuulin yhden niistä neljästä olennosta sanovan niinkuin ukkosen äänellä: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: valkea hevonen; ja sen selässä istuvalla oli jousi, ja hänelle annettiin seppele, ja hän lähti voittajana ja voittamaan.

Vuoden 1938 Raamatun käännös sanoo "annettiin seppele". Vanhemmat suomenkieliset ja monien muiden kielien käännös sanoo "annettiin kruunu", joka kuvaa kuninkuutta ja valtaa.

Jeesus on tulemuksessaan ratsastava valkoisella hevosella enkeliensä kanssa Ilm.19:11,14, mutta tämä ei ole Hän. Tässä lähtee liikkeelle maailmaa ja ihmisten sieluja voittamaan Antikristus, petollinen teeskentelijä, joka sanoo olevansa Kristuksen sijainen maan päällä (lat. Vicarius Christi, kreik. Antichristos). Tämä on paavi tai oikeammin instituutio nimeltään paavius, Rooman piispan virka.

Baabelin perustaja ja ensimmäinen valtias maan päällä, Nimrod, oli mahtava metsästäjä Herran edessä saalistaen ihmissieluja (ei suinkaan metsän eläimiä) 1.Moos.10:8-11. Samassa hengessä tämä Pyhä istuin, paavius, jolle Saatana antoi valtaistuimensa ja suuren vallan Ilm.13:1-3 on saalistanut ihmissieluja 400-luvulta lähtien. Tätä kuvaa ratsastajalla oleva jousi. Keskiajalla paavi oli Euroopan mahtavin mies, kuningasten kuningas, jota kuninkaiden ja ruhtinaiden piti tulla kumartamaan ja hänen jalkojaan suutelemaan. Tämä on myös se Danielin näkemä yhdestoista sarvi Dan.7:8-9, joka nousi sen jälkeen kun 10 germaaniheimoa oli ottanut koko Länsi-Rooman haltuunsa sen romahdettua. Aiheesta lisää Ilmestyskirjan pedot ja vähän Danielinkin.

Uskonpuhdistus, 30-vuotinen sota, Napoleon ja Italian valtion synty heikensivät paavin valtaa. Mutta Vatikaanivaltion perustamisen 1929 jälkeen paavista tuli jälleen valtionpäämies. 1900-luvun paavit ovat matkustaneet paljon, lähteneet "voittajina voittamaan", laukanneet ratsullaan ympäri maailmaa ristiin rastiin valkeuden enkelinä esiintyen ja tavanneet kaikkia merkittäviä, sekä valtioiden että uskonnollisten tahojen johtajia. Paavi Johannes Paavali II uudisti paavius-instituution perusteellisesti tekemällä paavista maailmanlaajuisen vaikuttajan.

Tämä ratsu on liikkeellä Jeesuksen toiseen tulemukseen asti. Lue lisää: Antikristus, laittomuuden ihminen. Kuvia Valkeuden enkeli.


2Toinen sinetti – punainen hevonen

Ilm.6:3-4:  Ja kun Karitsa avasi toisen sinetin, kuulin minä toisen olennon sanovan: "Tule!" Niin lähti toinen hevonen, tulipunainen, ja sen selässä istuvalle annettiin valta ottaa pois rauha maasta, että ihmiset surmaisivat toisiaan; ja hänelle annettiin suuri miekka.

Rauhattomat ajat alkavat

Tulee terrori-iskuja, murhia ja tappoja keskellä arkielämää.


3Kolmas sinetti – musta hevonen

Ilm. 6:5-6:  Ja kun Karitsa avasi kolmannen sinetin, kuulin minä kolmannen olennon sanovan: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: musta hevonen; ja sen selässä istuvalla oli kädessään vaaka. Ja minä kuulin ikäänkuin äänen niiden neljän olennon keskeltä sanovan: "Koiniks-mitta nisuja yhden denarin, ja kolme koiniksia ohria yhden denarin! Mutta älä turmele öljyä äläkä viiniä."

Tällä kolmannella ratsastajalla on kädessään vaaka. Vaaka on mm. oikeudenkäytön symboli. Job sanoi: Oi, jospa minun suruni punnittaisiin ja kova onneni pantaisiin sen kanssa vaakaan!   Job 6:1,2; Job 31:5,6. Mutta vaakaa käytettiin myös rahan punnitsemiseen. Rahan arvo perustui sen metalliin (kulta, hopea, kupari) ja painoon.

Denaari oli tavallinen työmiehen päiväpalkka Uuden Testamentin aikana. Koiniks-mitta (eng. choinix ~ quart, 1/4 gallona) eli noin 1 litra kuiva-ainetta kuten vehnää, joka oli miehen päiväannos. Tämä Ilmestyskirjan kohta ennustaa aikaa, jolloin ruuan hinta olisi niin korkea, että yhden päivän ruokaan menisi duunarin koko päivän palkka. Tämä voi johtua konkreettisesta ruokapulasta ja/tai inflaatiosta (denarin kohtalona oli arvon jatkuva alentuminen). Varattomille tämä merkitsisi nälänhätää, joka on jo historiankin aikana koetellut ihmiskuntaa monin paikoin (Luettelo nälänhädistä).

YK:n raportin mukaan joka viides sekunti kuolee lapsi nälkään ja maailmassa miljardi ihmistä näkee nälkää. Kuvia...

Viimeisten vuosikymmenten aikana ruuan hinta on moninkertaistunut, vaikka samalla ansiotulojen kehitys tosin on säilyttänyt ostovoiman - rikkaissa maissa - toistaiseksi. Mutta talouden Harmageddon on aivan nurkan takana. On vain ajan kysymys milloin länsi-maatkin saavat tuta tämän sinetin merkityksen. Lue myös Osmo Soininvaaran artikkeli Raha ja finanssipolitiikka ajavat kurimukseen. Google: talouden romahdus.

Raha, vaihdon väline kaupankäynnissä, on kautta koko historian ollut sidoksissa jalometalleihin, hopeaan ja kultaan. 1600-luvulta lähtien tuli mukaan jalometallien talletuskuitit, sitten "arvopaperit" eli setelirahat, joiden arvon takasi kunkin maan keskuspankki. Esim. Suomessa 500 mk setelissä luki: Tätä seteliä vastaan Suomen Pankki maksaa 500 markkaa kullassa. Toisen maailmansodan aikana Hitler irrotti Saksan markan  kultakannasta ja 1971 mennessä koko maailma oli tehnyt samoin. Siitä lähtien rahan arvo on perustunut siihen horjuvaan ja vaappuvaan uskoon, että paperipalalla on se arvo, joka siihen on printattu. Tämä on toistaiseksi riittänyt...

Rikkaille sanoma, Jaak.5:1-3: Kuulkaa nyt, te rikkaat: itkekää ja vaikeroikaa sitä kurjuutta, joka on teille tulossa. Teidän rikkautenne on mädännyt, ja teidän vaatteenne ovat koin syömät; teidän kultanne ja hopeanne on ruostunut, ja niiden ruoste on oleva todistuksena teitä vastaan ja syövä teidän lihanne niinkuin tuli. Te olette koonneet aarteita viimeisinä päivinä.

Välimeren maissa öljy ja viini ovat olleet peruselintarvikkeita leivän kera jo tuhansien vuosien ajan. Tässä lienee kuitenkin kysymys vertauksesta. Raamattu vertaa öljyä Pyhän Hengen voiteluun ja Paavalikin sanoo: henkeä älkää sammuttako 1.Tess.5:19. Viini, erityisesti uusi viini, Jumalan valtakunnan evankeliumi, uusi liitto Jeesuksen veressä Luuk.22:20. Fariseukset ja kirjanoppineet eivät halunneet uuden liiton viiniä vaan pitivät vanhaa tarpeeksi hyvänä Luuk.5:37-39. Jeesus saarnasi: tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle. Jeesuksen sovitustyö, hänen vuodattamansa veri on se uuden liiton viini Matt.26:27-29, valtakunnan evankeliumi, hyvä sanoma. Vaikka maailmassa on paljon väärennettyjä tekstejä ja vääriä opetuksia, juuri tämä evankeliumin sanoma on säilynyt turmeltumattomana.

Henry Kissinger: Hallitse öljyä niin sinä hallitset kansakuntia. Hallitse ruuan tuotantoa niin sinä hallitset ihmisiä.


4Neljäs sinetti – hallava hevonen

Ilm. 6:7-8: Ja kun Karitsa avasi neljännen sinetin, kuulin minä neljännen olennon äänen sanovan: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: hallava hevonen; ja sen selässä istuvan nimi oli Kuolema, ja Tuonela seurasi hänen mukanaan, ja heidän valtaansa annettiin neljäs osa maata, annettiin valta tappaa miekalla ja nälällä ja rutolla ja maan petojen kautta.

Kolmas maailmansota - suuri ahdistus!

Neljäs sinetti aloittaa kolmannen maailmansodan, jossa 25 % eli 1,8 miljardia ihmistä kuolee sotaan, nälkään, kulkutauteihin ja petoeläinten uhreina. Kauhistuttava sota, neljäsosa maailman ihmisistä kuolee! Vertailun vuoksi: arvioiden mukaan Ensimmäisessä maailmansodassa kuoli kaikkiaan n. 16 miljoonaa ihmistä ja Toisessa maailmansodassa kuoli maailman n. 2 miljardista ihmisestä runsas 3% ~ 62 miljoonaa.

Mark.13:19 Sillä niinä päivinä on oleva ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut hamasta luomakunnan alusta, jonka Jumala on luonut, tähän asti, eikä milloinkaan tule.

Selvää lienee, että sota alkaa vähitellen ja tavanomaisin asein, mutta uhrien määrä kertoo sodan huipentuvan atomiaseiden käyttöön. Tämän sodan ja ahdistuksen päivät kuitenkin lyhennetään valittujen tähden. Mark.13:19-23 Ja ellei Herra lyhentäisi niitä päiviä, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden, jotka hän on valinnut, hän on lyhentänyt ne päivät. Sama myös Matt.24:21-25

Tämän hevosen väri on "hallava", kreikaksi chloros, vihertävä, vihreä tai keltaisenvihreä. Se on mädäntyvän lihan väri. Vihreä on myös islamin väri. Kolmas maailmansota saattaa syttyä islamistien pyrkiessä maailman herruuteen.

Kolmas maailmansota käydään ennen Herran päivää (6. sinetti)

Joel 2:30-31 Minä annan näkyä ihmeitä taivaalla ja maassa: verta ja tulta ja savupatsaita; aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja peljättävä. Ja jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu. Sillä Siionin vuorella ja Jerusalemissa ovat pelastuneet, niinkuin Herra on sanonut; ja pakoonpäässeitten joukossa ovat ne, jotka Herra kutsuu.  • Herran nimi on Jeesus Kristus Ap.t.2:36. Lue Miten pelastua.


5Viides sinetti

Ilm. 6:9-11: Ja kun Karitsa avasi viidennen sinetin, näin minä alttarin alla niiden sielut, jotka olivat surmatut Jumalan sanan tähden ja sen todistuksen tähden, joka heillä oli. Ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Kuinka kauaksi sinä, pyhä ja totinen Valtias, siirrät tuomiosi ja jätät kostamatta meidän veremme niille, jotka maan päällä asuvat?" Ja heille kullekin annettiin pitkä valkoinen vaippa, ja heille sanottiin, että vielä vähän aikaa pysyisivät levollisina, kunnes oli täyttyvä myös heidän kanssapalvelijainsa ja veljiensä luku, joiden tuli joutua tapettaviksi niinkuin hekin.

Vihan aika, kristittyjen vaino (myös juutalaisten?). Vielä ei ole jo kuolleiden pyhien, heidän kanssapalvelijainsa ja veljiensä luku täynnä.


6Kuudes sinetti ja HERRAN PÄIVÄ!

Tässä se on - Herran päivä, se suuri ja peljättävä!

Ilm. 6:12-14: Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi kuudennen sinetin; ja tuli suuri maanjäristys, ja aurinko meni mustaksi niinkuin karvainen säkkipuku, ja kuu muuttui kokonaan kuin vereksi, ja taivaan tähdet putosivat maahan, niinkuin viikunapuu varistaa raakaleensa, kun suuri tuuli sitä pudistaa, ja taivas väistyi pois niinkuin kirja, joka kääritään kokoon, ja kaikki vuoret ja saaret siirtyivät sijoiltansa.

Jeesus saapuu. Suurenna

Jeesus tulee Herran päivänä ja valitut temmataan ylös pilviin Häntä vastaan!

Jeesuksen sanat: Matt. 24:29-31 Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät. Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella. Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin.

Markuksen evankeliumi 13:24-27 24. Mutta niinä päivinä, sen ahdistuksen jälkeen, aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, 25. ja tähdet putoilevat taivaalta, ja voimat, jotka taivaissa ovat, järkkyvät. 26. Ja silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvissä suurella voimalla ja kirkkaudella. 27. Ja silloin hän lähettää enkelinsä ja kokoaa valittunsa neljältä ilmalta, maan äärestä hamaan taivaan ääreen.

Ylläolevien Raamatun kohtien yhtäläisyys osoittaa, että kysymyksessä on sama tapahtuma. Jeesus tulee!

2.Tess.2:1-4 Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet, ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä. Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.

Tuossa puolestaan Paavali kirjeessään viittaa Jeesuksen tulemukseen ja osoittaa sen tapahtuvan Herran päivänä. Tässä vaiheessa takanapäin on jo luopumus ja Antikristuskin julistanut olevansa Jumala.

Tempaus Herran päivänä. Tempauksen ajankohdasta, seurakunnan ylösotosta ollaan montaa mieltä.

2.Piet.3:10 Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.


7Seitsemäs sinetti

Ilm. 8:1: 1. Ja kun Karitsa avasi seitsemännen sinetin, tuli taivaassa äänettömyys, jota kesti noin puoli hetkeä. 2. Ja minä näin ne seitsemän enkeliä, jotka seisoivat Jumalan edessä, ja heille annettiin seitsemän pasunaa. 3. Ja tuli eräs muu enkeli ja asettui alttarin ääreen pitäen kultaista suitsutusastiaa, ja hänelle annettiin paljon suitsukkeita pantavaksi kaikkien pyhien rukouksiin kultaiselle alttarille, joka oli valtaistuimen edessä. 4. Ja suitsukkeiden savu nousi pyhien rukousten kanssa enkelin kädestä Jumalan eteen. 5. Ja enkeli otti suitsutusastian ja täytti sen alttarin tulella ja heitti maan päälle; silloin syntyi ukkosenjylinää ja ääniä ja salamoita ja maanjäristystä.

Viimeiset vitsaukset

1. pasuuna

Ilm. 8:7: Ja ensimmäinen enkeli puhalsi pasunaan; niin tuli rakeita ja tulta, verellä sekoitettuja, ja ne heitettiin maan päälle; ja kolmas osa maata paloi, ja kolmas osa puita paloi, ja kaikki vihanta ruoho paloi.

Seitsemäs vihan malja

Profeetta Elia.... Mal.4:5 Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä.

Linkkejä

Antikristus - laittomuuden ihminen

Lopunaika Raamatun valossa


ABC - kaikki Linnunradan artikkelit aakkosjärjestyksessä