Etusivu Raamattu Artikkelit - ABC Haku

Ilmestyskirjan pedot ja vähän Danielinkin

Raamatun pedoilla kuvataan valtakuntia ja niiden hallitsijoita, kuninkaita. Herran palvelija, Johannes sai ilmestyksen Jeesukselta Patmos saarella ollessaan. Historian tutkijoiden mukaan tämä tapahtui vuosien 90-100 jKr. välillä. Tuolloin elettiin Rooman valtakunnan aikaa. Ennen Roomaa oli ollut Egyptin Assyrian, Babylonian, Persian ja Kreikan (Aleksanteri Suuren Makedonia) valtakaudet ja kuninkuudet. Kaikille näille on ollut ominaista niiden petomaisuus: diktatuuri, henkilöpalvonta, sodat, kansojen ja ihmisten sorto ja alistaminen.

Peto on kuningas ja valtakunta, jota hän hallitsee; kuten Dan.7:17,23 osoittaa: - Nuo suuret pedot, joita on neljä, ovat neljä kuningasta, jotka nousevat maasta. Hän vastasi näin: "Neljäs peto on neljäs valtakunta, joka syntyy maan päälle...   Tästä käy myös ilmi, että kuninkuus ja valtakunta tarkoittaa samaa asiaa. Muinaisina aikoina valtakunnan loisto, mahti, voima ja suuruus henkilöityi aina kuninkaassa.

Ensin - "vähän Danielinkin"

Kuningas Nebukadnessar näki unessa suuren kuvapatsaan Dan.2, jonka pää oli kultainen, rinta ja käsivarret hopeaa, vatsa ja lanteet vaskea (kuparia!). Sen sääret olivat rautaa, sen jalat osaksi rautaa, osaksi savea Dan.2:31-33. Daniel selittää kuninkaalle patsaan vartalon osien tarkoittavan maan päälle syntyviä valtakuntia ja kuninkuuksia. Babylonia ja Nebukadnessar oli se kultainen pää Dan.2:37-38. Danielin kirja puhuu neljästä pedosta aloittaen laskun Babyloniasta, joka oli olemassa Danielin aikana ja jossa hän asui. Lyhyesti sanottuna nuo Danielin kuvaamat valtakunnat olivat Babylonia (kultainen pää), Meedia-Persia (rinta ja käsivarret), Kreikka (vatsa ja lanteet), neljäs ja viimeinen - Rooma (sääret ja jalat).

Roomalainen sotilas; Rooman valtakunta - Historia.net

Rooma - neljäs valtakunta

Daniel 2:40-45 selittää Nebukadnessarille: - "Ja neljäs valtakunta on tuleva, luja kuin rauta; niinkuin rauta musertaa ja särkee kaiken, niinkuin rauta murskaa, niin se on musertava ja murskaava ne kaikki. 41. Ja että sinä näit jalkain ja varvasten olevan osittain savenvalajan savea, osittain rautaa, se merkitsee, että se on oleva hajanainen valtakunta; kuitenkin on siinä oleva raudan lujuutta, niinkuin sinä näit rautaa olevan saven seassa. 42. Ja että jalkojen varpaat olivat osaksi rautaa, osaksi savea, se merkitsee, että osa sitä valtakuntaa on oleva luja, osa sitä on oleva hauras. 43. Että sinä näit rautaa olevan saven seassa, se merkitsee, että vaikka ne sekaantuvat toisiinsa ihmissiemenellä, ne eivät yhdisty toinen toiseensa, niinkuin ei rautakaan sekaannu saveen. 44. Mutta niiden kuningasten päivinä on taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka on kukistumaton iankaikkisesti ja jonka valtaa ei toiselle kansalle anneta. Se on musertava kaikki ne muut valtakunnat ja tekevä niistä lopun, mutta se itse on pysyvä iankaikkisesti, 45. niinkuin sinä näit, että kivilohkare irtautui vuoresta - ei ihmiskäden voimasta - ja murskasi raudan, vasken, saven, hopean ja kullan. Suuri Jumala on ilmoittanut kuninkaalle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva. Ja uni on tosi ja sen selitys luotettava."

germaanien kuningaskunnat

Rooman hajanaisuus tulee selvästi ilmi sen kriiseissä, jotka lopulta monien vaiheiden jälkeen johtivat valtakunnan kahtiajakoon vuonna 395, Itä-Roomaksi eli Bysantin valtakunnaksi ja Länsi-Roomaksi (kuvapatsaan sääret ja jalat). Rooma oli ollut jo vuosisatojen ajan toistuvissa selkkauksissa mm. germaanisten heimojen kanssa ja lopulta suuren kansainvaelluksen aikana vuonna 476 herulit syrjäyttivät keisari Romulus Augustuksen ja Länsi-Rooman tarina päättyi siihen.

Englantilaisen historioitsijan Edward Elliottin mukaan, seuraavat barbaariheimot valtasivat Rooman valtakunnan vuosina 351-476. Seuraavassa luettelossa on annettu näiden heimojen nimet ja niiden nykyiset vastineet:

 1. Alemannit, saksalaiset.
 2. Burgundit 534 liitettiin frankkien valtakuntaan.
 3. Frankit, ranskalaiset.
 4. Langobardit, italialaiset.
 5. Anglosaksit, englantilaiset.
 6. Sveebit, jotka visigootit valloitti v. 585.
 7. Visigootit, espanjalaiset.
 8. Herulit, jotka Ostrogootit kukisti vuonna 493.
 9. Ostrogootit, jotka Bysantin joukot löivät lopulta vuonna 553.
 10. Vandaalit kukistui 533 Itä-Rooman joukkojen vallattua heidän kuningaskuntansa.

Rooma on historiallinen konsepti, kokonaisuus, jonka alku oli Rooman Valtakunta. Sitä seurasi Itä- ja Länsi-Rooma, Germaanien kuningaskunnat, Paavin hallitsema Kirkkovaltio, Pyhä saksalais-roomalainen keisarikunta ja nykyinen Euroopan Union.

Keisariajalla monet germaanit kuitenkin roomalaistuivat, ja germaaneja palveli Rooman armeijassa. Useat germaaniheimot kääntyivät 300–400-luvulla kristityiksi. Aluksi he omaksuivat areiolaisuuden ja kääntyivät vasta myöhemmin katoliseen kristinuskoon.

Frankkien valtakuntaan liitettiin Burgundit 534, Langobardit (areiolainen kristinusko) 700-luvun lopussa,

Niinkuin kuvapatsas päättyy kymmeneen varpaaseen, tulee Rooman tarina päättymään kymmeneen kuninkaaseen. Koska taivaan Jumala ei pystyttänyt valtakuntaansa vielä germaanikuninkaiden aikana 1500 vuotta sitten, se on vielä edessäpäin. Mutta merkillepantavaa on, että kolmea lukuunottamatta, germaanien perustamat valtakunnat ovat edelleen olemassa, kuten ylläoleva luettelokin kertoo. Paljon on aikaa kulunut, mutta elämme vieläkin "10 varpaan aikaa" ja sanoohan Danielkin: – niiden kuningasten päivinä on taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka on kukistumaton iankaikkisesti ja jonka valtaa ei toiselle kansalle anneta. Se on musertava kaikki ne muut valtakunnat ja tekevä niistä lopun, mutta se itse on pysyvä iankaikkisesti (Dan.2:44).

Rooma ei ole minnekään hävinnyt vaan se on oleva aina siihen asti kunnen Jeesus tulee takaisin. Rooman valtakunnan hajottua ja myöhemmin Amerikan löytymisen jälkeen Rooman "lapset", perilliset ovat hajaantuneet ympäri koko maailman monelle mantereelle. Heitä yhdistää Rooman kirkko (katolisuus) ja Vatikaani vaikuttaa kaikissa ns. lännen yhteiskunnissa. Myös luterilaisissa ekumenian kautta.

Kaarle Suuri
tuhoaa Irminsulin

Kymmenen sarvea on kymmenen kuningasta

Daniel kertoo miten hän näki näyssään tällä neljännellä pedolla, Roomalla, olevan kymmenen sarvea:

Daniel 7:7-9: - Sen jälkeen minä näin yöllisessä näyssäni, ja katso, oli neljäs peto, kauhea, hirmuinen ja ylen väkevä; sillä oli suuret rautaiset hampaat, ja se söi ja murskasi ja tallasi tähteet jalkoihinsa. Se oli erilainen kuin kaikki edelliset pedot, ja sillä oli kymmenen sarvea. 8. Minä tarkkasin sarvea, ja katso, eräs muu pieni sarvi puhkesi niiden välistä, ja kolme edellisistä sarvista reväistiin pois sen edestä. Ja katso, sillä sarvella oli silmät kuin ihmisen silmät, ja suu, joka herjaten puhui. 9. Minun sitä katsellessani valtaistuimet asetettiin, ja Vanhaikäinen istuutui. Hänen vaatteensa olivat valkeat kuin lumi ja hänen päänsä hiukset kuin puhdas villa. Hänen valtaistuimensa oli tulen liekkejä, ja sen pyörät olivat palavaa tulta.

Daniel 7:23-26 sanoo: - Neljäs peto on neljäs valtakunta, joka syntyy maan päälle, erilainen kuin kaikki muut valtakunnat. Se syö kaiken maan ja tallaa ja murskaa sen. 24. Ja ne kymmenen sarvea ovat kymmenen kuningasta, jotka nousevat siitä valtakunnasta. Ja heidän jälkeensä nousee eräs muu, ja hän on erilainen kuin edelliset, ja hän kukistaa kolme kuningasta. 25. Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi. 26. Sitten oikeus istuu tuomiolle, ja hänen valtansa otetaan pois ja hävitetään ja tuhotaan loppuun asti.

Näistä Danielin teksteistä käy selville myös se, että Rooman aika päättyy vasta noiden viimeisten kuninkaiden ollessa vallassa. ollessa Kuten ... neljäs valtakunta vallitsee kun Ihmisen Poika, Jeesus Kristus tulee ja valtaistuimet asetetaan.

Yhdestoista sarvi

bbb

ROOMAN HISTORIA

Isompi kuva

Ilmestyskirjan peto - lopunajan kuningas ja valtakunta

Ilmestyskirjan 13. luku jakeet 1-3 kertoo näin:

1. Ja minä näin pedon nousevan merestä; sillä oli kymmenen sarvea ja seitsemän päätä, ja sarvissansa kymmenen kruunua, ja sen päihin oli kirjoitettu pilkkaavia nimiä.
2. Ja peto, jonka minä näin, oli leopardin näköinen, ja sen jalat ikäänkuin karhun, ja sen kita niinkuin leijonan kita. Ja lohikäärme antoi sille voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallan.
3. Ja minä näin yhden sen päistä olevan ikäänkuin kuoliaaksi haavoitetun, mutta sen kuolinhaava parantui. Ja koko maa seurasi ihmetellen petoa.

Meri, josta peto nousee tarkoittaa maailman kansoja: Jes. 17:12, Ilm.17:15

Daniel kertoo neljästä erilaisesta jo olleista pedoista Dan.7:2-7 ja vaikuttaisi siltä, että tällä pedolla olisi niiden kaikkien ominaisuuksia.

- Kristi

Viisi kaatunut, yksi on...

Enkeli selittää Johannekselle Ilm.17:9-11:

9. Tässä on ymmärrys, jossa viisaus on: Ne seitsemän päätä ovat seitsemän vuorta, joiden päällä nainen istuu; ne ovat myös seitsemän kuningasta;
10. heistä on viisi kaatunut, yksi on, viimeinen ei ole vielä tullut, ja kun hän tulee, pitää hänen vähän aikaa pysymän.
11. Ja peto, joka on ollut ja jota ei enää ole, on itse kahdeksas, ja on yksi noista seitsemästä, ja menee kadotukseen.

Egypti, Assyria, Babylonia, Persia ja Kreikka ovat nuo kaatuneet viisi kuningasta ja Rooma on; siis silloin kun Johannes tuon ilmestyksensä sai. Rooma oli siis kuudes. Danielin kirjassa Rooma oli neljäs valtakunta.

Ilmestyskirja puhuu kuitenkin persoonasta, kuninkaasta, joka lopulta joutuu kadotukseen. "Viimeinen" kuningas on seitsemäs, mutta kahdeksas (ihan viimeinen) on yksi noista aiemmista, joka nousee uudestaan valtaan. Kuitenkin kuningas ilman valtakuntaa ei ole mitään.

Seitsemäs kuningas / valtakunta?

Raamatun maailma on hyvin Välimeri ja Lähi-Itä keskeinen ja Israelkin mainitaan olevan maan navassa (Hes.38:12). Aiemmat valtakunnat ovat olleet myös tällä alueella. Näin ollen on perusteltua olettaa seitsemännenkin valtakunnan olleen tällä maailman kulmalla ja tässä merkityksessä voinemme "unohtaa" Brittiläisen imperiumin sekä Espanjan, Portugalin, Kiinan ja Mongolian valtapiirit.

Rooman valtakunnan hajoamisen jälkeen "täkäläistä maailmaa" hallitsi mm. Arabien maailmanvalta eli kalifaatti (632-1258) ja sitten Osmanien valtakunta (1299-1918) (Ottomaanit) päättyen 1. maailmansodan jälkeiseen Turkin sisällissotaan ja Turkin tasavallan syntymiseen. Molempien valtakuntien pääuskonto oli Islam.

Viimeisen 2000 vuoden ajanjaksosta islamilaiset ovat hallinneet Välimeren ympäristöä ja Lähi-Itää yhteensä lähes 1300 vuotta! Jotkut ovat jopa päätyneet Raamatulliseen lukuun 1260 vuotta.

Arabien kalifaatti laajimmillaan 1200-luvulla.

Ottomaanien (Osmanien) valtakunta oli laajimmillaan 1600-luvulla.

Islam nykyään (ja pieni Israel keskellä)

Lisäksi voinemme nostaa esille Venäjän vallankumouksen "hedelmän", Neuvostoliiton. Siihen sopii sama petomaisuus kuin aiempiinkin valtakuntiin ja kuninkaisiin: diktatuuri, henkilöpalvonta, kansojen ja ihmisten sortaminen. Siihen sopii myös Ilmestyskirjan 17:10 ...viimeinen ei ole vielä tullut, ja kun hän tulee, pitää hänen vähän aikaa pysymän. Neuvostoliitto oli olemassa noin 70 vuotta ja sen kommunismin lonkerot ulottuivat useisiin maihin maailmalla: Itä-Saksa, Jugoslavia, Kiina, Pohjois-Korea, Kuuba ja Vietnam. Vallan kaapanneiden bolsevikien toimintaa rahoitti Rothschild dynastia.

Seitsemäs kuningas / valtakunta on melko varmasti kuitenkin Arabien ja/tai Ottomaanien perintönä nouseva Islamilainen valtakunta. Saattaa nousta jopa ISIS kalifaatista.

Mielenkiintoisia linkkejä:

 

Kahdeksas kuningas on viimeisten päivien peto

Ja peto, joka on ollut ja jota ei enää ole, on itse kahdeksas, ja on yksi noista seitsemästä. Tämä on siis se peto, joka oli ikäänkuin kuoliaaksi haavoitettu, mutta sen kuolinhaava parantui, Ilm.13:3.

Recep Tayyip Erdoğan haluaa luoda "uuden Turkin"

TURKKI?

Historia osoittaa miten maailmassa on tuhansien vuosien aikana valtakuntia sortunut niiden suuruudesta riippumatta ja uusia noussut. Tämä nykyajan ottomaanien valtakunta, 82 miljoonan asukkaan Turkki, on noussut 2000-luvun alun taloudellista lamasta maailman 17. suurimmaksi taloudeksi BKT:lla mitattuna.

Turkin presidentiksi noussut Recep Tayyip Erdoğan (← kannattaa lukea) on julistanut haluavansa luoda "uuden Turkin". Kuten YLE:n toimittaja Lotta Nuotio kirjoitti paluumatkallaan Erdoğanin miljoonayleisön keränneestä vaalitapahtumasta Istanbulissa: - Ihmettelin, millaisen hurmion Erdoğan saa ihmisissä aikaan... ja hänen taksikuskinsa paljastui myös Erdoğanin kiihkeäksi kannattajaksi. Kuski oli varma siitä, että - presidenttinä Erdoğan tulee viemään Turkin yhä kasvavaan kukoistukseen ja kunniaan, suorastaan maailmanmahdiksi, joka pystyy lopulta haastamaan jopa Yhdysvallat.

Taksikuskin näkemys edustaa monen Erdoğanin kannattajan maailmankuvaa. Erdoğan on nostanut Turkin maailman huipulle, hän on islamilaisia arvoja ja aiemmin sorrettua konservatiivista kansanosaa kannattava "sulttaani". Kannattajat käyttävät Erdoğanista tuota osmaniaikaisen hallitsijan nimeä kunnioittavassa mielessä; hän on kaikkivaltias, sekä uskonnollisen yhteisön että valtion johtaja, Jumalasta seuraava.

Muutama erikoinen Anatoliaan, Vähä-Aasiaan, nykyisen Turkin alueeseen liittyvä asia:

Lisäksi Muslimiveljeskunta on julistanut Turkin olevan Islamilaisen Kalifaatin pää ja Istanbul sen pääkaupunki (eng. Walid Shoebat).

Oikeastaan tämä vaihtoehto tarkoittaisi sitä, että Turkin johdolla syntyisi uusi Islamilainen valtakunta.

Vaiko sittenkin ROOMA?

Rooman sopimus loi Euroopan talousyhteisön. Sopimus allekirjoitettiin Roomassa 25. maaliskuuta 1957. Tämä laajeni sittemmin Europan Unioniksi. Rooman valtakunnan nousu ja tuho - ja uudelleen nousu - kuin Feeniks lintu tuhkasta? ... ja sen kuolinhaava parantui.

Vatikaanin vaikutus Euroopan ja EU:n kehitykseen

xxx

Rooman portto, Vatikaani, Katolinen Kirkko

xx

Kahdeksas kuningas on laittomuuden ihminen - Antikristus!

Mahdollista on myös Venäjän johdolla syntyvä koaliitio Turkin ja joidenkin Arabimaiden kanssa.

Miten olisi BABYLONIA

Kun tarkemmin katsotaan Ilmestys kirjan lukua 17, jakeita 10-11:

10. heistä on viisi kaatunut, yksi on, viimeinen ei ole vielä tullut, ja kun hän tulee, pitää hänen vähän aikaa pysymän.
11. Ja peto, joka on ollut ja jota ei enää ole, on itse kahdeksas, ja on yksi noista seitsemästä, ja menee kadotukseen.

Yksi on tarkoittaa siis Roomaa koska se oli silloin kun Johannes sai tämän ilmestyksen. Samasta ajankohdasta katsottuna kahdeksas peto onkin yksi noista viidestä ensimmäisestä, koska sitä ei enää ole kun tämä sana annettiin. Mutta kun niistä ei mikään ole vain haavoittunut, vaan kaikki ovat kuolleet.

MUTTA, Raamattu käyttää Rooman kaupungista ja Vatikaanista usein nimeä Suuri Babylon. Babylon oli Babylonian pääkaupunki. Ehkä nykyisestä "Roomasta", Euroopan Unionista tulee koko maailmaa hallitseva uusi Babylonia.

Tietokoneiden merkit, numerot ja kirjaimet sisältävät aina myös lukuarvon. A:lla se on 65, B:llä 66, jne.. Mutta kyseinen taulukko alkaa nollasta (null = 0), joka itse asiassa on ensimmäisessä lokerossa. Tämä tarkoittaa sitä, että A on 66. lokerossa, B 67. lokerossa, jne.. Siis järjestysnumeroita käyttäen saadaan seuraava asia:

xxx
xxx

 

Todennäköisesti kuitenkin toipunut ROOMAN valtakunta

Kahdeksas kuningas hallitsee koko maailmaa

12. Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ovat kymmenen kuningasta, jotka eivät vielä ole saaneet kuninkuutta, mutta saavat vallan niinkuin kuninkaat yhdeksi hetkeksi pedon kanssa.
13. Näillä on yksi ja sama mieli, ja he antavat voimansa ja valtansa pedolle.

Johanneksen ilmestys kokonaisuudessaan raamatussa.

 1. Egypti
 2. Assyria
 3. Babylonia
 4. Persia
 5. Kreikka
 6. Rooma
 7. Neuvostoliitto
 8. Babylonia - Rooma

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vatikaanivaltio

Toinen peto

Antikristus, väärä profeetta

Euroopan Union - varoittavia ääniä

Vladimir Bukovski

Vladimir Bukovski Euroopan Unionista

Toinen peto

The Christian Heritage of United States Of America. Christian Founders. In God We Trust. Father of American Revolution. Geneva Bible. Babtism of Pocahontas. The Godless Constitution.

Alfa TV: Yhdysvaltain kongressitalon kristillinen perintö - Dokumentti Yhdysvaltain kongressitalon kristillisestä perinnöstä.

Kongressitalolla vahva kristillinen perintö.

Paavin ja Vatikaanin halu vaikuttaa EU:n kehitykseen

Haluan toistaa tässä yhteydessä, että Pyhä istuin ja katolinen kirkko on valmis, Euroopan katolisten piispainkokousten komission (COMECE) kautta, osallistumaan merkittävään, avoimeen ja läpinäkyvään dialogiin Euroopan unionin instituutioiden kanssa.

Pyhän isän Franciscuksen puhe Euroopan parlamentille - Strasbourg, Ranska. Tiistai, 25.11.2014 - Katolinen.fi

Paavi Franciscus varoittaa: Euroopan unionin olevan vaarassa kuolla pois, mikäli se ei onnistu löytämään uutta visiota tulevaisuudesta.

Paavi varoitti EU:ta: Ilman visiota koittaa kuolema - Euroopan unioni 24.3.2017 - YLE

Linkkejä

Euroopan Unionin perustaja isät - Founding Fathers of European Union

Paljastus: Salainen raportti natsien suunnittelemasta 4. valtakunnasta - EU:ssa

tää mukaan ja muutakin, länsi-rooman historiaa? Bysantin valtakunta


ABC - kaikki Linnunradan artikkelit aakkosjärjestyksessä