Etusivu Raamattu Artikkelit - ABC Haku

Toronton siunaus - Toronto-ilmiö

Toronto siunaus (eng. Toronto Blessing) tai Toronto-ilmiö on lopunajan eksytys, joka kohdistuu erityisesti kristittyihin, uskovaisiin. Tämän ilmiön väärät profeetat ovat eksyttäjiä, antikristuksen airueita. He tasoittavat tietä sille suurimmalle eksyttäjälle, Antikristukselle, laittomuuden ihmisille, joka pian astuu julkisuuteen.

Nauruherätys - karismaattinen kirkkauden invaasio

Toronto-ilmiö tai Toronton siunaus (eng. Toronto Blessing) on karismaattinen herätysliike joka käynnistyi tammikuussa 1994 Toronto Airport Vineyardissa. Nykyisin se tunnetaan Toronton lentokenttäseurakuntana (engl. Toronto Airport Christian Fellowship).

In english: Toronto Blessing

Karismaattisten "uudistusliikkeiden" "Uusi Viini Juovuttaa"

Erilaiset ääntelyt ovat myös tavallisia. Muutaman kerran kerrotaan siitä, kuinka henkilö on karjunut kuin leijona. Leijonan karjumisella samoin kuin joillakin muilla eleillä tai äänillä katsotaan olevan profeetallista merkitystä. Huutamista ja kirkumista on myös esiintynyt. Henkilö, joka mainitsi nämä ilmiöt, tunsi, kuinka ”uskomaton voima” kulki hänen lävitseen ja kuinka tämä antoi hänelle sysäyksen huutoon ja kirkunaan. On kerrottu naisesta, joka näyssä näki itsensä vauvana ja Jeesuksen kutittavan häntä. Tämän seurauksena nainen oli äännellyt vauvanääniä. Eräs henkilö kertoi huokailleensa ja vaikertaneensa maatessaan lattialla. Ääntely liittyi henkilön kertoman mukaan siihen, että ”Pyhä Henki vapautti hänen tunne-elämäänsä”. Huokailu ja vaikerointi saattaa myös liittyä ”vaikeroivaan esirukoukseen”, jossa ääntely kertoo synnytyskipujen kaltaisesta ”rukoustaistelusta”.

1. Joh 4:1 Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.

Mark 13:22 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät tunnustekoja ja ihmeitä, eksyttääkseen, jos mahdollista, valitut.

1 Tess 5:21-22 mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on; karttakaa kaikenkaltaista pahaa.

1. Joh 4:2-3 Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta; ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.

Jeesuksen seurakunnan, uskovien puhdistus

Dan.12:10 Monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan, mutta jumalattomat pysyvät jumalattomina, eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät.

Lopunajan uskovaisia koskeva näky

Toronto-ilmiö tasoittaa tietä väkevälle eksytykselle ja ensimmäiset uhrit ovat uskovaisia: Näky happopilvestä - Richard Smith

Oikean Jumalan hengen, Pyhän Hengen, vaikutuksesta ihmiset voivat puhua kielillä ja joutua vaikka hurmostilaan ylistäessään Jumalaa, mutta tällöin ei koskaan esiinny villiä riehuntaa, mieletöntä nauramista eikä eläimellistä ääntelyä. Jumalan voimasta, Jeesuksen nimessä sairaat parantuvat ja riivaajahenkiä ajetaan ulos. Torontolaisuus yrittää jäljitellä Jumalan työtä ja valitettavan monet eksyvät siihen.
Hurmos: Apostolien teot 10:10, Apostolien teot 11:5, Apostolien teot 22:17

David Herzog

Mitä edustaa tämä Suomessakin vieraillut ihmeiden tekijä?

David Herzogin kirjan Kirkkauden invaasio ensimmäinen luku on nimeltään Kvanttifysiikka ja kirkkaus! Onko sattumaa, että sellainen energiaparannusmenetelmä kuin Matrix Energetics perustuu juuri kvanttifysiikan ja oman mielen yhdistettyyn voimaan? Katso vieressä oleva video, jossa on silmiä avaava pätkä Matrix Energetics -tilaisuudesta. Näyttää samalta kuin karismaattisessa kokouksessa, mutta Jeesusta ei tarvita. Ja hauskaakin tuntuu olevan.

Lue Petri Paavolan artikkeli David Herzog väärä profeetta

Pasi Turunen puhuu aiheesta: David Herzog ja Kirkkauden invaasio

Vaikka sanotaan, että David Herzogin kokouksissa tulee ihmisiä uskoon ja tapahtuisi parantumisiakin on kuitenkin kysymyksessä toisenlaisen siemenen kylvämisestä 3.Moos.19:19; Matt.13:24-30. Ja toisaalta opetuksessaan David menee reilusti yli sen mitä kirjoitettu on 1.Kor. 4:6.

Pyhän Hengen häpäisy

Eräskin evankelista kutsuu itseään "Pyhän Hengen baarimikoksi". Hän sanoo, "Tule baariin ja ota Pyhän Hengen drinkki". He kutsuvat tätä uudeksi viiniksi.

Pyhän Hengen vääristely - tämä on häpeällisintä. Pyhä Henki on esitetty sillä tavoin koko maailmalle, että meidän kaikkien tulisi langeta kasvoillemme maahan. Aikamme seurakunnissa, julistajilla, on niin vähän arvostelukykyä jäljellä. He eivät erota milloin Pyhää Henkeä vääristellään tai pilkataan. Tuhannet ihmiset menevät suuriin parantamiskokouksiin ja ristiretkiin ja he näkevät asioita, jotka luullaan Pyhän Hengen toiminnaksi. Ylistäessään ja palvoessaan he eivät tiedä, että julistaja pilkkaa ja häpäisee Pyhää Henkeä. He eivät vain tajua sitä.

Benny Hinn kirkkauden työssään

Benny Hinn

Benny Hinn - miten hän kerää rahaa
Benny Hinn Wikipediassa
Benny Hinn rukoilee poikansa puolesta New York:ssa
Benny Hinn ja Hengen raaka voitelu

Näissä ilmiöissä on evankeliumin julistaminen jätetty pois ja keskitytään vain kirkkauden juopumukseen.

Ja monia muita

Kenneth E. Hagin ja hänen seurakuntansa "hengen juopumus ja pyhä nauru"

Benny Hinn ja "hengen tuli" nuorten päälle

Moni sanoo minulle sinä päivänä: - Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?

Matt. 7:20-29
20. Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.
21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: `Herra, Herra!`, pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: `Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?`
23. Ja silloin minä lausun heille julki: `Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät`.
24. Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.
25. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.
26. Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi.
27. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri."

Apostolien teot 20:28-30 28. Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut.
29. Minä tiedän, että minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä,
30. ja teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa.

Valheapostolit

Paavali puhuu 2. kirjeessään korinttolaisille 2.Kor. 11:13-15 - Sillä semmoiset ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen.

Petri Paavolan artikkeli riivaajahenkien julistama evankeliumi, Pimeyden kavalin eksytys.


Esimerkkejä enkelten työstä

Sid Rothin ohjelmassa vieraillut Tommy Welchel kertoo ns. Azusakadun herätyksen tapahtumista. Tommy Welchel, Azusakadun herätys

Linkkejä

Seurakunnan häpäisy - David Wilkerson puhuu v. 1999 mm. tapauksista Copeland ja Hagin.

Patrick Ersig - Näky oikeasta ja väärästä herätyksestä

Toronto-ilmiöstä videoita YouTubessa

Signs wonders movement deception in YouTube

Tunnistatko eksytyksen?

Toronton eksytys - Jürgen Römer 204 sivuinen pdf-dokumentti suomeksi

Seurakunnan häpäisy - David Wilkerson 1999

David Herzog Suomessa

Varoituksia uuskarismaattisista ilmiöistä

David Herzogin opetuksen perustavanlaatuisen vakavista teologisista ongelmista. Patmos lähetyssäätiö, Juha Ahvio 22.6.2014


ABC - kaikki Linnunradan artikkelit aakkosjärjestyksessä