Etusivu Raamattu Artikkelit - ABC Haku

Benny Hinn - väärä profeetta

TV-megasaarnaaja, Benny Hinn, käytti väärää profetiaa ja kiristi miljoonia dollareita sinisilmäisiltä uhreilta. Hän varoitti TBN:n TV-katselijoita, että vuosi 1999 tulisi olemaan runsauden vuosi, mutta vuosi 2000 toisi katastrofin.

Hän uhkaili katselijoita, että ne, jotka eivät tuplaisi antamistaan vuonna 1999, eivät selviäisi vuodesta 2000. Jopa niitä lahjoittajia, jotka olivat jo soittaneet lupauksensa, käskettiin soittamaan uudelleen ja lisäämään uhriaan tai kohtaamaan seuraukset. Tämä tapaus todistaa, että Benny Hinn on väärä profeetta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Hinn on tuonut esiin väärän profetian. Vuonna 1989 hän profetoi seurakunnalleen Orlando'n kristillisessä keskuksessa, mitä hän näki olevan tulossa 1990-luvulla.

"Herra myös käskee minun sanoa teille, että 90-luvun puolivälissä -- noin -94 tai -95, ei yhtään myöhemmin -- Jumala tuhoaa Amerikan homoyhteisön . . . Hän tuhoaa sen tulella."

"Jumalan Henki sanoo minulle -- 1990-luvulla maanjäristys iskee Amerikan itärannikolle ja tuhoaa siitä suuren osan."

"Henki sanoo minulle -- Fidel Castro kuolee 1990 luvulla. . . Pyhä Henki juuri sanoi minulle, se on oleva pahempi kuolema, kuin voisit kuvitella."

Profetoituaan tuona iltana 20 minuuttia seurakunnalleen, Hinn näytti olevan "juovuksissa hengestä." Tultuaan taas järkiinsä hän sanoi: "Haluaisinpa tietää mitä sanoin, olin täysin pihalla."

Silti huolimatta siitä, kuinka monesti Hinn'in vääriä profetioita on paljastettu, hän edelleen esiintyy täpötäysille katsomoille kaikkialla maailmassa.

Hinn teki viimeisen möhläyksensä 700-Club'in perustajan Pat Robertson'in kanssa, vaikka Robertsonia ei saatu kiinni todistamaan mukanaoloaan.

Se oli keväällä 1999 ohjelmassa Praise-a-Thon, joka on TBN:n puolivuosittainen rahankeruuohjelma, joka nähdään satelliittien kautta kaikkialla maailmassa. Johtuen keskusteluista Paul & Jan Crouch'in ja heidän vieraidensa välillä, uhrilupauksia oli tullut vähän, koska ihmiset olivat huolissaan odottaen mahdollisia Y2K-hysteriasta nousevia ongelmia. "Profeetta" Hinn kehotti TBN:n kannattajia olemaan sallimatta Y2K-pelkojen vaikuttaa heidän lahjoituksiinsa.

Hinn aloitti esittämällä ansionsa Jumalan profeettana. Hän kutsui erään toisen TBN:n vieraan tulkitsemaan ahdistavaa unta, joka hänellä oli ollut. "En täysin ymmärrä sitä, mutta uskon todella, että se koskee, mitä Jumala on tekemässä maailmassa," hän sanoi.

Hän antoi pitkän kuvauksen mystisestä unestaan, jonka hän sanoi olleen "enemmän yöllinen näky kuin uni. "Tässä unessa en nähnyt hänen kasvojaan," Hinn aloitti. "Kaikki minussa tiesi, että se oli profeetta Elia . . . Kävelin hänen luoksensa ja hän oli muuttamassa vettä vereksi." Hinn jatkoi: "Kun tulin hänen luoksensa, hän sanoi minulle, 'Ota tämä!' Otin häneltä sauvan."

Hänen lopetettuaan toinen vieras, Mark Chirona, antoi selityksen. "Muodoton Elian olemus on Elian henki, jonka Jumala lupasi vuodattaa viimeisten päivien koetellun palvelijoiden joukon ylle, joka kirjaimellisesti toteuttaa kaiken, mitä Jumala lupasi vanhan liiton alaisuudessa, josta tulisi profeetallisen järjestyksen uusi liitto, joka muuttaisi historian kurssin."

Hinn vastasi. "Minä tunnen voitelun täällä hänen puhuessaan!" Chirona jatkoi, "Ja kun Elia ojensi sinulle sauvan, Jumala pani sinun käteesi uuden apostolisen arvovallan kansoja varten. . . . Sinä olet tulossa ihmeiden uuteen aikaan. On tapahtuva terävöityminen, sillä Elian henki lepää päälläsi."

Hinn antoi ensimmäisen profeetallisen sanomansa Elian viitan alta. "Pat Robertson sanoi tammikuussa, 'Olen juuri tullut kahden päivän rukouksesta ja paastosta. Herra on sanonut minulle, että tämä vuosi 1999 olisi suurenmoisin vuosi Kristuksen ruumiille taloudellisesti ja hengellisesti, mutta kun vuosi 2000 alkaa, niin katastrofit iskevät maailmaan taloudellisesti ja muutenkin ja vain ne seurakunnassa, jotka ovat antaneet Jumalalle tulevat säästymään.'"

Kiinnittäen huomionsa katsojiin, Hinn sanoi, "Siis kun sanon teille täällä ja kotonaan oleville, lisätkää siementänne, niin Jumala tietää, että sinä voit tehdä sen ja sinun täytyy, koska jos et sitä tee, niin se olet sinä, joka tulet kärsimään."

Sitten TBN:n kannattajat tukkivat puhelimet jäädäkseen eloon tulevan vuoden katastrofista. Hinn antoi hirveitä varoituksia niille, jotka lupaavat ja sitten eivät annakaan. "Ja lopuksi yksi asia, jos sinä rikot lupauksesi, kuule tämä! Jotkut teistä tekevät lupauksen ja matkan varrella sinä päätät unohtaa sen. Raamattu sanoo, että Jumala tuhoaa sinun kättesi työn, jos teet niin . . . Me emme voi leikkiä Hänen kanssaan!"

"Nyt joidenkin teistä on astuttava esiin uskossa tänä iltana. Sinulla ei edes ehkä ole sitä rahaa juuri nyt. Itseasiassa useimmiten, kun teet lupauksen, sinulla ei ole sitä," Hinn sanoi.

Sitten hän jatkoi varoituksella epäilijöille. "Tiedäthän, että sinä et pääse sellaiseen voiteluun kuin minä vain laulamalla halleluja. Siihen on kova hinta, enkä haluaisi olla sen housuissa, joka arvostelee voitelua. Älä arvostele voitelua!"

"Minä annan sinulle profeetallisen sanan. Tiedäthän, että Raamattu sanoo, että he menestyivät, koska he tottelivat Hänen profeettojaan. Sanon teille tänä iltana, että minä puhun profeetallisesti. Tottele Herraa!"

Hinn'illä oli ratkaisu niille, joilla ei ollut käteistä -- realisoikaa! "Jos minä olisin sinä ja Jumala puhuisi minulle näin, minä ottaisin sen sijoituksistani ja antaisin Jumalalle nyt, koska nyt on jo melkein kevät ja vuosi 2000 on melkein ovella."

Siispä nyt, kun vuosi 2000 on tullut ja mennyt ilman kuolonuhreja, niin palauttaako TBN kiristetyt varat? Siihen ei kannata luottaa!

 

Benny Hinn rukoilee poikansa puolesta New York:ssa


ABC - kaikki Linnunradan artikkelit aakkosjärjestyksessä