Etusivu Raamattu Artikkelit - ABC Haku

Ajatelmia


Vanhetessa olen pysähtynyt miettimään missä on syy monien tuntemieni kristittyjen palveluelämän tuhoutumiseen. Jotkut nipin napin pysyvät elossa ja liikkeessä. Heidän julkisivunsa ovat enää pelkkä kuori jostakin aikaisemmasta. Hengelliset aavistavat, mitä on kuorien alla. Kuolemaa. Miksi jonkun eturivissä kerran taistelleen ristin soturin kohtalo on tällainen? Miksi jopa kokonaisia liikkeitä näivettyy ja tuhoutuu jo yhden tai kahden sukupolven mittaisen toiminnan jälkeen? Olen päätynyt mielestäni raamatulliseen loppuarvioon: Lihan ja veren pyhitys ei sido Jumalan tahdon tuntemiseen tai siinä pysymiseen ja kasvamiseen. Tarvitaan hengen pyhitystä, jotta saa kulkea Jumalan ohjauksessa voittosaatossa, alati kirkastuvaa taivaanrantaa kohti. Tällainen vaatii astumista todellisen armahtavaisuuden portista. Kovasydämiset ovat tuomitut erämaahan ja kuivuuteen ja itsepetokseen. Anteeksianto ja armahdus


Viimeinen diktaattori Kun EU valmistelee koneistoa presidentin asettamiseksi, erään sen perustajan, Henri Spaak'in, sanoilla vuodelta 1957 on profeetallinen kaiku: - Me emme halua uutta komiteaa, meillä on niitä jo liikaa. Se mitä haluamme, on riittävän vaikutusvaltainen mies, johon kaikki voivat luottaa ja joka nostaa meidät tästä taloudellisesta suosta, johon olemme vajoamassa. Antakaa meille sellainen mies ja olkoon hän JUMALA TAI PAHOLAINEN, ME HYVÄKSYMME HÄNET. Maailmaan tuleva kriisi on pakottava valtiot maailmanhallitukseen ja EU on oleva sen malli. Kun useimmat tänä päivänä ovat menettäneet luottamuksensa poliitikoihin, on nouseva johtaja, jolla on uskomattomat yliluonnolliset kyvyt käytössään kansan sokaisemiseksi tukemaan häntä. Kun ihmiset etsivät uutta Messiasta ajallemme, hän onkin oleva se, joka vie ne, jotka hylkäävät oikean Messiaan Jeesuksen, äärimmäiseen petokseen kumartamaan paholaisen miestä maan päällä jumalana. 2.Tess.2, Ilm.13.


- En halua lähteä arvioimaan, mitä seuraavaksi tapahtuu, mutta on selvää, että Putinin juna ei pysähdy Ukrainaan. Moskovan iso strateginen kuva lähtee Euraasian unionin muodostamisesta, Venäjän nöyryytyksen lopettamisesta ja vanhan arvovalta-aseman saamisesta takaisin. Tavoite on olla maailmanpolitiikassa taas keskeinen toimija, jota ei pompotella eikä vähätellä. Venäjä on Kanervan mukaan valmis maksamaan suurvalta-aseman palauttamisesta kovan hinnan. - Venäjän kansaa ei lannisteta. He ovat valmiit syömään kaalisoppaa, kärsimään, ottamaan vastaan kaikki nykyisen tilanteen aiheuttamat iskut. Äiti-Venäjän ajatus on siellä ikään kuin sisäänkirjoitettu ihmisten dna:han. Ilkka Kanerva, perjantai 22.8.2014 Kanervalta kylmä arvio Putinista


Intellektuelli on yleensä henkilö, joka ei erotu millään tavoin älykkyytensä ansiosta. Hän antaa itselleen tämän määritelmän kompensoidakseen sitä luontaista epävarmuutta, jota hän tuntee kyvyistään. Siitä puhe mistä puute, kuinka tosi tuo vanha sanonta onkaan. Tosi kuin vesi. Osaamaton esiintyy aina asiantuntijana, julma hurskaana, syntinen pyhimyksenä, koronkiskuri hyväntekijänä, kelvoton isänmaanystävänä, pöyhkeä nöyränä, moukka tyylikkäänä ja tyhmyri älykkönä. kirjailija Carlos Ruiz Zafón - Intellektuelli


Sydämeeni koski, kun katsoin Intian kärsiviä kansanjoukkoja. Ihmettelin, miksi länsimaiden ihmiset etsivät hengellistä tietoa Intiasta. Kokemuksesta tiesin, että hinduismi, sen fatalistinen usko karmaan, reinkarnaatioon ja vääriin jumaliin, oli Intian ongelmien perimmäinen syy. Oli länsimaisten ihmisten sokeutta kääntyä etsimään valaistusta idän mystiikasta! Siinä ei ollut muuta kuin pimeyttä, ja Intian ahdinko todisti selvääkin selvemmin, miten syvää tämä pimeys oli. Semmoinen valtava petos saattoi olla peräisin vain siitä samasta pirullisen älykkäästä lähteestä, joka myös ajaa miljoonat ihmiset tuhoamaan itsensä huumeiden näennäisparatiisin takia. Rabi Maharaj, entinen hinduguru


Vitsan hyödyllisyys Sananl. 13:24 Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan; mutta joka häntä rakastaa, se häntä ajoissa kurittaa. Sananl. 22:15 Hulluus on kiertynyt kiinni poikasen sydämeen, mutta kurituksen vitsa sen hänestä kauas karkoittaa. Sananl. 23:13 Älä kiellä poikaselta kuritusta, sillä jos lyöt häntä vitsalla, säästyy hän kuolemasta. Sananl. 29:15 Vitsa ja nuhde antavat viisautta, mutta kuriton poika on äitinsä häpeä.


Paasto
Muistakaa, että siitä ajasta lähtien, kun Hän loi taivaat, Herra loi paaston ihmisten hyödyksi niiden kärsimysten ja halujen tähden, jotka taistelevat teitä vastaan, niin, ettei pahuus syttyisi tuleen teissä. "Vaan se on puhdas paasto, jonka Minä olen luonut", sanoi Herra. Se, joka paastoaa säännöllisesti, ei tee syntiä, vaikka kateus ja erimielisyys ovat hänen sisällään.

Paastotkoon puhtaat, mutta jos paastoaja ei ole puhdas, hän on suututtanut Herran ja myös enkelit. Ja hän on saattanut sielunsa murheelliseksi keräten itselleen vihaa vihan päivää varten. "Vaan se on puhdas paasto, jonka Minä olen luonut, puhtaalla sydämellä ja puhtailla käsillä. Sillä puhdas paasto vapauttaa synnistä, se parantaa sairaudet, se heitää ulos demonit, sen vaikutus ulottuu Jumalan valtaistuimelle tuoksuna ja synnistä vapautuksena puhtaan rukouksen kautta."


Ärsyttävä totuus
"Mitä yleisempi valhe, sitä suurempi kohu syntyy totuuden puhumisesta. Ihmiset eivät suuttuneet siitä, että planeettamme on pallo, vaan siitä, ettei maa ollutkaan litteä. Kun sukupolvi toisensa jälkeen kiedotaan valheiden hienovaraiseen verkkoon, totuus näyttää kansan silmissä naurettavalta ja sen puhujat mielipuolilta." Dresden James


Suuri ongelma meidän henkilökohtaisessa ajattelutavassamme on se, että me olemme niin kauan kuunnelleet valheita, että kun joku puhuu totta me luulemme, että hän valehtelee.


Ne, jotka eivät opi historiasta ovat tuomittuja toistamaan sitä. - George Santayana


”Venäjän vallanneet johtavat bolševikit eivät olleet venäläisiä. He vihasivat venäläisiä. He vihasivat kristittyjä. Heitä motivoi etninen viha. He kiduttivat ja teurastivat säälimättömästi miljoonia venäläisiä. Lokakuun vallankumous ei ollut 'venäläinen vallankumous'. Se oli vieraan kansan valloitusretki Venäjällä. Lähes kukaan ei ymmärrä tätä vieläkään, mikä todistaa, että kansainvälinen valtamedia on saman heimon käsissä.” Venäjän vallankumouksesta 1917 kuvia.
Nobel-palkittu kirjailija Aleksandr Solšenitsyn


Kun ihminen antautuu väärälle uskonnolle, hän ei enää ajattele järjellä sillä ajatukset eivät ole hänen omiaan. Hänen elämäänsä hallitsevat ne, jotka hallitsevat hänen uskontoaan.


Abraham Lincoln: - Kaikkia voi huiputtaa jonkin aikaa ja joitakin kaiken aikaa, mutta kaikkia ei voi huiputtaa kaiken aikaa.


Tieto on valtaa riippumatta siitä onko se totta vai ei. Voittaja kirjoittaa historian.
George Orwell: - Joka hallitsee menneisyyttä, hallitsee tulevaisuutta: joka hallitsee nykyisyyttä, hallitsee menneisyyttä.


Maailman kiusana on se, että typerät ovat ehdottoman varmoja ja viisaat täynnä epäilystä. — Bertrand Russell


ABC - kaikki Linnunradan artikkelit aakkosjärjestyksessä